Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, November 30, 2012

Impian 2013

Assalamualaikum....

Hari nie dah 30.11.2012....lagi sebulan kita nak melangkah ke tahun baru iaitu 2013....pastinya ramai antara kita yang dah mula memasang azam untuk dilaksanakan tahun depan...macam aku jgak...banyak jugak angan² yang belum kesampaian lagi....

Belajar tutorial dari Cik Emas Putih...aku tambah lagi satu ruangan kat tepi....bertajuk "My Dream 2013"....sesuatu yang aku cuba untuk kecapi...tapi kita sebagai manusia hanya merancang...Allah jua yang menentukan segala²nya untuk kita....

Wishlist nie mungkin akan bertambah mengikut masa...manusia nie kan banyak nafsunya...lagi² perempuan....okey aku adalah lima impian yang dalam proses untuk di laksanakan tahun depan...hehehe...poyo....Insyaallah jika diizinkan...



1- Samsung Galaxy Note 2
  • Sangat teruja dengan model samsung nie....harganya korang tahu jelah kan...cecah ribuan ringgit...dengan keadaan sedang prepare untuk kahwin nie manalah nak capai impian tue tahun nie....so simpan ke tahun depan...hikhikhik...
2- Proton Saga FLX
  • Aku tak tahu kenapa aku cukup teruja dan adore dengan design kete proton nie....Proton Saga FLX...design dia buat aku jatuh hati sesangat...walaupun orang cakap kereta proton nie kurang kualiti berbanding perodua tapi aku tak kesah semua tue...
3- Married
  • Sapa yang dah bertunang tak nak kahwin kan...semua orang impikan sebuah perkahwinan.....aku dah bertunang tahun nie...so tahun depan kitaorang akan berfikir untuk ke fasa seterusnya....lagi pulak masing² dah TUO...hehehe...bukan tua sangat pun...cuma dah lanjut usia...harap² segala yang di rancang berjalan lancar....
4- Own House
  • Bila dah fikir nak kahwin sure kita fikir nak ada rumah sendiri pulak kan....ya Allah sungguh susah nak miliki rumah sekarang nie...dengan harga yang naik macam tak di kawal buat kita yang baru nak bertatih mencari rumah nie menghadapi kesulitan sikit nak miliki rumah....bila ada rumah sendiri nie senang sikit....tak payah nak buang duit sewa rumah yang sah sah bukan milik kita...lagi² harga sewa rumah dah sama dengan installment untuk beli rumah sendiri....lagi pun aku jenis suka menghias rumah...
5- Housewife
  • Aku keje dah 9 tahun (3 tempat keje)....terlalu jauh berbanding dengan pekerja lain atau korang²...tapi di saat usia aku bekerja nie aku dah rasa bosan yang amat sangat untuk bekerja....aku kan jenis cepat bosan tapi setia...hihkhihik...rasa lepas kahwin memang nak duduk rumah je...tak payah fikir hal keje dan masalah luaran....
Itulah antara impian aku untuk tahun depan....harap² segalanya di makbulkan....

Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB


~ zura ~

4 comments:

Norhaizan hakim said...

Semoga hasrat zura untuk tahun depan dimakbulkan Allah. Kak zan suka yg no 3 dan no 4 tu...

zh-ena said...

perghhhh ko nak duk umah aku mmg respect la ra
aku emmmmm nnti la kot eheh

Zura Zue said...

tue la kak..dh kawin sure nk ade umah sndiri...

Zura Zue said...

bosanlah na asik keje je...hhee