Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, November 8, 2012

Sate Mahadi Kuang

Assalamualaikum....

Semalam aku pergi makan sate....kali nie aku tak makan sate kajang Haji Sahmuri...aku makan sate Mahadi kat Kuang....aku tak tahu plak kat Kuang nie ada dua tempat jual sate....ini pun Imah yang bagitahu...setahu aku ada sate Subang je kat Kuang tue...

Masa pergi nie hujan turun agak tak lebat sangat lah....nasib baik dah sampai kat kedai tue baru hujan turun lebat...masa nak pergi nie terlajak ke depan jugak sebab first time pergi kan....tengok kedai dia pun okeylah...selesa....hanya jual sate dan air sahaja.....

Kalau kat sate Subang tue ada jugaklah jual goreng²...so variaty sikit nak makan kat sana....kedai nie bukak pukul 0530 p.m - 11.00 p.m dari hari Selasa sampai Ahad....harga sate ayam RM0.70, sate daging RM0.80 dan sate kambing RM0.90...set ketupat, timun, bawang RM1.50....

Boleh tahan jugaklah rasanya tapi pada aku belum boleh lawan sate Subang lagi....kuah dia pun kureng lah pada aku...aku puas hati dengan sate dia, ketupat dan ada bawang...hihihihi....nanti nak makan kat sate Subang pulak...




Hangin bila nak snap gambar sekali memory full...heerrmm...dapatlah snap lepas abis makan...itu pun lepas adjust setting memory tue....



Inilah rupanye sate tue...bawak balik rumah....dia gunakan timun jepun...selalu orang guna timun biasa je....



Saje letak gambar budak banyak songeh nie...tengah nak belajar berdiri....


Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB



~ zura ~

8 comments:

atty's said...

salam zura..kty yg duk kajang ni pun x makan satay samuri..

sbb kat kajang ni dah byk pilihan satay..

ieda said...

akak nie nak makan satay kajang payanh sangat ... duk ktn kan huhuh

~AmyLiana86~ said...

suka sgt satay..baru mkn mgu lepas..tp yg ni de satay kambing wah bestnye..

zh-ena said...

aku suka lg satay mahadi sbb kuahnya lg sdp dr satay subang...

Zura said...

tuelah kty..dh byk sgt pilihan sate nie..

Zura said...

makan sate kuantan kak...hehe

Zura said...

amy suke sate kambing erk..akak takut nk makan sate kambing...

Zura said...

ko sma ngan tunang aku na..suke kuah dia..aku suke lg sate subang..:D