Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, September 20, 2010

Bila Kena Urus Diri Sendiri

Assalamualaikum...

Berbeza sangat raya dulu dengan raya sekarang....aku ingat lagi masa zaman kanak²....mak aku mesti siapkan segala kelengkapan raya untuk anak² dia...macam baju raya, kasut raya....sebelum raya sume tue mesti ada...sbb nak melaram....

Bayangkanlah adik beradik ppuan aku ada 7 orang masa tue (tak termasuk Wiyah lagi sbb belum lahir)...mak aku kena menyiapkan 7 pasang baju ngan 7 pasang kasut...sume mesti ade...tak boleh ada yang tertinggal...

Tapi sejak memasing dah bekerja ada duit sendiri barulah mak aku beri kebebasan ktorg untuk choose baju n kasut raya sendiri...mak aku cume jadi penasihat je...bila mak aku dah tak conduct persiapan raya kitaorang, mulelah memasing macam orang hilang arah...

Nasib yang dah kawin pepandailah menyiapkan kelengkapan untuk keluarga dorang pulak...macam aku ngan adik aku yang bujang sendiri mahu ingatlah...cari sendiri...itu yang masa raya pun masih mencari kasut raya a.k.a kasut keje lagi...

Kalau masa mak aku yang siapkan sume sama pattern...jenis kain sama tapi corak lain...siaplah fashion baju pun sama...lah nie carca marba jadinye...lantaklah janji ktorg berbaju raya walaupun sepasang je...

>>>Hidup anak² pasti tak keruan bila ibu tersayang tiada di dunia lagi...oleh itu hargailah ibu anda..


Bukan ini pilihan aku...sampai lah nie aku belum lagi dapat beli kasut sbb belum berkenan pattern nye... :)


Free Signature Generator


8 comments:

chugie said...

huhu.. teringat kenangan dulu2 masa ku kecil. baju aku mesti sedondon, secorak, sesaiz ngan adik pompuan aku.. pegi mane2, sure org kate twin! aih.. x mahu lah!

ardinihumaira said...

lawa la kasut tu kak :D

AngahSayang2314 said...

tak pe nanti cari kasut ala2 sama bole???

selamat hari raya zura

Zura said...

tuelah..klau ada anak ppuan mcm model di buatnye mak kite kn...

Zura said...

erm..no komen...

Zura said...

takut dh d rembat org je angah..

|| NaFiRaa || said...

dulu mak kita yang sediakan semua persiapan raya.. sekarang kita plak kena siapkan persiapan raya..

Zura said...

yelah..dh ade famili sndiri..