Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, January 11, 2010

Safety First Ye Pembonceng Moto

Assalamualaikum....

Hari nie nye entry aku cite psl pemanduan n sikap pemandu kg aku...hihihi....klau krg tgk gmbar kat bwh nie ape krg nmpak...sorylah gmbar tue blur sikit...aku snap mase tgh drive sbb aku geram n nk buat entry sikit psl nie....

Klau kat mana² sure krg akan jumpe situasi cenggini....bwk moto tanpa lampu....eeeeeeeee....geram sungguh....byk pemandu yg mengabaikan keselamatan ketika memandu...walaupun jalan kg tp faktor keselamatan kena titik beratkan....

Moto depan aku nie mungkin ade lampu depan tp lampu belakang n signal light xde langsung...mase nk masuk simpang pun bg signal tangan...kalau org xperasan x ke nti boleh berlanggar...drg nieeee....

Dulu pun pnah aku nyaris nk langgar satu moto yg mmg xde lampu langsung dr arah depan nk masuk simpang, nasib baik kakak aku sergah aku klau x mmg dh xcdent...x psl² je jd kes...inilah sikap pemandu moto kg yg aku lalu nk balik n g keje...


Saman kang br th...






Free Signature Generator



12 comments:

YanDarwisy said...

Risiko erk kalau tak der safety...

zella said...

hrtu member tgh drive hmpir terlanggar org bw moto camni...
dh la gelap..mane nk nmpak dier...
bahaya sungguh!

Sharinginfoz said...

memang kena jaga keselamatan.. penting tu...

Jom Main Catur

Jom Terminate Kad Kredit

Zura said...

tuelah yan...safety first...

Zura said...

kekdg tue zella...naik smpai 3-4 org..ade tue siap bwk baby...x ke bahaya tue...

Zura said...

betul tue tp drg nie xutamakan keselamatan...

Didi Nadhirah said...

diorg ni nak kite jaga diorg je ..diri sendiri tak nak jaga

Zura said...

a'ahkan didi...diorg nk kite nmpak diorang je...

pak long said...

salam....
pak long selalu jumpa moto lampu depan ada tapi lampu belakang kong...bahaya tu..sebab org yang ikut dari belakang tak nampak...
mekasih kongsi pengalaman..

Zura said...

w'salam..thanks pak long bagi komen...tuelah kalau kat kg tue byk org bwk moto cam tue...sepatutunye kena ade lampu depan n belakang..kekdg drg nie harap org belakang nmpak dia je kan

xyncaholic said...

mana2 kg pon sama je..
g la tukar mentol tu.
kot ye tak terbakar lagi tp dah malap.
takut bila dah kene langgar nnt br la terhegeh2 nak g tukar..

Zura said...

selagi xjadi...xdela pape tindakan...manusia...