Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, January 8, 2010

Untuk Kamu

Assalamualaikum...

Ape pada krg erti SAHABAT...???

Adakah seorang yg sekadar peneman di kala kite kebosanan...
Adakah seorang yg sekadar pendengar setia setiap inci masalah kite...
Adakah seorang yg sekadar penghibur di kala jiwa kita serabut...

Sahabat bukanlah seorang yg perlu untuk kita jdkan sandaran....
Sahabat bukanlah seorang yg kita cari di kala kita susah...
Sahabat juga bukanlah seorang yg kita jadikan tempat untuk lepaskan geram...

Kekadang kita lupa sahabat mempengaruhi segala²nya...
Kita alpa tentang peranan sahabat yang utama...
Kepentingan sahabat juga seringkali kita ketepikan...

Tapi adakah sahabat kita terdiri dari seorang kawan sahaja....
Bagi aku semua orang boleh jadi sahabat biar pun dia keluarga kita...
Sebab semua di atas ada pada mereka...


Adakah aku sedang merepek...TIDAK....sbb aku dedikasikan ayat² power nie tuk sape saje yg jd sahabat aku...krg pun boleh jd sahabat aku...sbb tue ade org ckp "dialah ayah dialah ibu dialah teman dialah sahabat"...so sape² saje leh jd SAHABAT...



Free Signature Generator

8 comments:

zella said...

sahabat time susah mmg payah sgt nk di cari...

Zura said...

kan zella..rasenye sorang2 lg baik dr bersahabat ngan org yg xbaik..

NahDaTuLIzaH said...

Kawan memang senang cari..tapi sahabat? erm....

pauhputik said...

saat nie rasa x penah lagi jumpe member yang akrab seakrab akrabnya

hope nanti pas kahwin bini leh jadi sahabat yang terbaek

ha3x

zaza said...

sayang,.. sebagai sahabat,tapi bukan tuan punya contest, aku nak nasihatkan ko tukar gambar yg nak guna utk contest aku tu.. kalau boleh ,letak yg lebih close-up muka je! Fokus.. Hehe.. Suka hati nak ikut atau tidak..Lagipun, bukan aku yang jadi pengadil tuk contest tu.. Good Luck.

Zura said...

betul tue izah...sbb kawan ramai leh jd kawan....

Zura said...

boleh pe...isteri jd sahabat...sbb bile dh kwin isteri antara yg terrapat...

Zura said...

malas plak aku nk tukar...ade rezeki menanglah...