Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, January 29, 2010

Dewasa Tapi Kanak²

Assalamualaikum....

Masa bahagia...


Tak tahu nk buat entry ape tuk ari nie....rase cm malas yg amat sgt....penyakit satu nie mmg susah betul nak baik....perjalanan hidup aku yang biasa buat aku mati kutu nak ber entry....nak senyap kang rase tak best plak....

Ari nie aku cuma nak cite sikit n nk bagi pendapat sikitlah pasal kes Fahrin Ahmad saman Linda Onn....klau krg berada di tempat Fahrin Ahmad ape krg rasa...???tapi kan baguslah ex-gf dia 2 org nie...cm berpakat plak erk...

Aku rasalah masyarakat memandang serong kat Fahrin sbb 2 kali bercinta putus....alih² dua² ex-gf dia berbaik sakan...siap bleh g jenjalan redah hutan lagi tue....tapi bukanlah aku nk backing si Fahrin nie.....kita tak tahu ape masalah drg nie....

Tapi yang aku nk cakapkan ialah sikap orang dewasa sekarang yang macam keanak²an....pada aku lah ye...kalau dah putus cinta tak payahlah kita nak ungkit lagi kisah² lama...kan bagus kalau kita berusaha untuk lupakan saja kes tue...

Memanglah kita rasa geram ngan sikap ex kita.....tp kita jadikan satu garisan untuk diri kita supaya kita tak terkena lagi akan datang....kekadang belajar memaafkan orang adalah jalan terbaik...semua manusia buat kesilapan.....

Aku bercakap bukan sekadar omong² kosong je...aku sendiri penah alaminye sendiri....dengan ehem² aku....tp aku tak kata dia teruk k....cume manusia mesti ada silap....tapi aku try muhasabah diri....see...aku bahagia...tak de jiwa kacau....hahahhaha




Lagi satu kes Radhi OAG....alamak mamat sorang nie pun sengal...dah lah performance tak bagus....pastue mcm nak hukum wife dia plak...klau dia tak betul ko lepaskan la dia....ini mcm nk hukum plak...dr situ nmpak Radhi tue yang tak betul....

Pelik betul aku ngan sikap orang mcm nie....ape drg dapat ngan perangai cm tue erk...kepuasaan ke cm tue....aku rasa lagi kita bersikap tak betul lagi Allah datang kan ujian....kalau tak nak jgak pikir g lah pam muka kat toilet bowl tue...





Free Signature Generator

16 comments:

BULLET said...

linda tu yang gile talak...lagipun sekarang dia dah xglemer...keje pun kat radio yang xpopular sedangkan fahrin makin glemer...linda yang ade masalah penyakit mental...dah tua xkawin2...sebab tu dia bengang

nursarah said...

better diam2 je bila dah berpisah. memang tak ke mana bila memburuk2kan orang. lagi2 org yg pernah disayang..

tapi fahrin takde burukkan linda n scha. itu yg aku sokong..hee

Zura said...

waaahhhh berapa punye marah nie...tp tgk linda tue cm cengil org nye...xthlah kan...kdg2 yg diam nie lg berbahaya...

onniey84 said...

tu la psal...kita ni smpai muak dgr crita dorang...

INDRA QIRANA said...

mula mula pelik gak apahal kan fahrin tu cinta asik putus kat hulu jalan jer

ohh akhirnya baru tahu cinta pon ada konspirasi gak

isk isk isk tu la banyak sangat baca skrip drama

kat rela life pon nak berdrama gak...

Zura said...

a'ahkan sarah...patutlah sy rase mcm si fahrin nie okey je...betul lah

Zura said...

a'ah...muak asyik buruk memburuk je..mcm budak2...

Zura said...

sekali sume nie hanya drama je...sape nk jawab tue....hehehe

Legasi Piston Pecah said...

lebih baik kita lupa apa yang dah jadi dan redha atas segalanya dari ungkit mengungkit...

Zura said...

kan kan kan...buat ape nk ungkit2...xde maknanye...bleh jd giler cm tue...

Didi Nadhirah said...

what pass is pass

NahDaTuLIzaH said...

biase la tu zura...time suka sume nampak baik...bile da tak suke sume jadik tak kene..lumrah manusia...x penah puas ati...

Zura said...

ye didi...past tense kan...

Zura said...

mase baik kentut pun bau wangi kan....

A N A K - A N A K K U said...

erm...aku suka N3 nie, linda buat malu kaum hawa jer....try +ve thinking lah....y dah lepas, nak buat aper ungkit, bkn dpt duit, tp dah kene buang duit kat lawyer.....
fahrin , xtau karekter dia mcm mane, tp dr bnyk sudut dan org y rapat semua ckp he is a nice guy, so tabahkan hati kuatkan iman....abaikan memenda mcm nie...x bg untungpun...
p/s : fahrin ngan linda bc x komen aku nie...;p

Zura said...

aku rase drg bace kot...hahahha...glamerlah blog aku klau drg masuk...ko nk bg komen ko bg kat blog linda...br gempak...