Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, July 22, 2009

Debat Nur Kasih

Assalamualaikum....

Nie perdebatan kita orang 3 orang yang memang arif bab drama nie...hahahaha....setelah aku tapis berbualan kita orang inilah hasilnye...tapi jangan pulak ingat kita orang berborak bende tak senonoh plak...tue bukan cara kita orang....

Zie : wei ari tu korang ade berdebat psl cite nur kasih tu kn?
Zie : nape korg salah kan nur tu?
Zie : aku rs die x salah pun
Zie : yg salah si adam tu
Zie : eee.. sakit je hati dgn adam tu
z2007_jc : lmbat tul zie nie Zie : (icon sengih dr zie)
Zie : baru teringat

z2007_jc : ialah aku rase dua2 salah z Zie : nape plak
z2007_jc : aku miss lah minggu lepasnye cite Imah : erm nur slh sbb dia bercinta ngna c fizz tue
Imah : tp g terima lamaran bapak adam

Zie : mane de die bercinta lah? z2007_jc : a'ah Zie : dorg x bercinta lah
z2007_jc : drg berkawan Zie : cuma pendam perasaan je
z2007_jc : aidil tue ngaku depan bapak dia
z2007_jc : mase bapak dia tnye sape pilihan aidil tue
(masa nie cite dah melencong ke bab lain)

Zie : oo yeke z2007_jc : tue aku heran berkawan ngan abg tp terima lamaran adik Zie : sbb mak ayah aidil tu lamar nur untuk adam bukan aidil
Zie : dorang nk adam jd baik
z2007_jc : tuelah psl
z2007_jc : tue niat bapak dia
Zie : so bukan salah nur z2007_jc : adam tu kan sosial Zie : nur ni terpaksa ikut
Zie : mmg lah
Zie : kirenye mak bapak adam ni nak nur ubah perangai adam
Zie : sedangkang dorg x tau yg nur ni dah jd mangsa keadaan
Zie : die nk study lg sebenrnye

z2007_jc : kan dia dh smbung study Zie : tp sbb mak die dh terima lamaran si adam, so die terpaksa ikut walaupun die dh cuba tolak
Zie : die sambung lepas adam ckp nak berpisah
Zie : baru die buat haluan mcm tu
Zie : korg ni x tegok dr mula ke cerita ni?
(masa nie zie agak temper sikit….hahahaha)

z2007_jc : mmg xtgk pun...
z2007_jc : aku start tgk mase sblm drg kawin
Zie : patut ler


(masa nie temperature zie dh turun)

z2007_jc : masa aidil ngaku dpan bapak dia tue Zie : lain kali tgok dr awl eee z2007_jc : dh ter miss nk buat cm ne Zie : mmg aidil ngaku, dn mak ayah die dh tau
Zie : tp mak ayah aidil ngn adam ni nak nur tu kawin ngn adam sbb nak adam berubah
z2007_jc : sepatutnye adam tue bg kat adik nur tue je Zie : dan nur igt lamaran tu dr aidil z2007_jc : biar hilang gedik Zie : tup2 dr adam
z2007_jc : klau yg itu leh terima akallah Zie : so, nur dah tolak sebab kebetulan masa melamar tu die dpt offer study
z2007_jc : maknanye dia ingat lamaran dr aidil rupe2nye adam Zie : tp sbb mak ayah die dh terima lamaran, dan malu nk tolak, dan dorg pikir adam tu baik sbb dr keluarga yg baik2
Zie : ha ye lah.. paham?
z2007_jc : sbb ktorg ingat dia berkawn ngan aidil tp accept plak lamaran adam
z2007_jc : tue yg ktorg salahkan nur tue
Zie : kirenye nur ni terpaksa redha, dan x sangka plak adam akan layan die camtu sampai sanggup tinggal kn die kat malaysia dan die g oversea
Zie : x lah... eee.. len kali tgok cite dr awl
z2007_jc : dia masa sek mmg suke kat adam Zie : eee.. geram lak aku bila korg salah kn nur
Zie : nur tu baik tau
Imah : tp nur mmg suka gak kat adam dr sekolah z2007_jc : relax lah z Zie : dh di gantung x bertali
Imah : mintaklah fasakh
Zie : masa sekolah die suka z2007_jc : a'ah Zie : tu die nk mintak lah tu z2007_jc : mintak fasakh diam2 klau xnk famili th Zie : tp takut mak ayah die kecewa
z2007_jc : adam tue ngok ngek Zie : tu ar
z2007_jc : eh yg bini omputih dia tue th ke adam dh kawin Zie : selamat aku betul kan keadaan, kalu x korg asik lah salah sangka ngn nur
Zie : nur tu baik tau..
Zie : sedih aku bile korg salah kan die

z2007_jc : gazet ari tue tunjukkan bini omputih dia tue marah adam erk
z2007_jc : psl ape?
Zie : marah? Imah : relax lah z Zie : sbb mak bapak pompuan tu x nk tanggung die belajar lg
Imah : aku sakit hati ngan adam
Zie : tp pompuan ni cam baik gak lah Imah : bila wife dia nk bljr, tp dia xnk bimbing
Zie : die nak belajar psl agama, tp adam x support sgt Imah : tuelh z2007_jc : erm...adam tue mmg bengong

Masa nie kita orang dah tukar topik sebab memasing dah bizi nak balik...hehehe...almaklumlah dah nak pukul 5 masa nie....

Free Signature Generator

6 comments:

zh-ena said...

tuliosan colour biru tak dpt nak baca..berpinar mata aku tgk dr td

Zura said...

jgn kata ko...mata aku pun berpinar..hahahahha...

iman said...

hahaah ko xde ker erk ra.....

Zura said...

xfhm mah ape ko komen

~ain said...

hahah.. cik zura kita perlu menggunakan font lain warna untuk entri ini. Nampaknya, ramai tak leh nak baca..

BTW.. NurKasih ni drama kegemaran hubby ain. Dia mmg lah sangat suka tengok drama Melayu. Ain pula sekarang suka tengok cite omputih.. heheh

Zura said...

ain-sy nie kurang sikit cite melayu tp tgk jenis citenye...