Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, July 18, 2009

Ragam Manusia

Assalamualaikum...

Oleh kerana ari sabtu nie blm byk cite yg nk d citekan...so aku saje jelah nk buat krg berpk...heran ngan sikap sesetgh golongan manusia nie...ialah byk manusia byklah ragamnye...mcm²lah sikap terpuji, terkeji keluar...

Pagi td kakak sblah aku nie mengadu ngan aku psl jiran depan umah dia...tetiba jiran dia tue xtegur dia...dia sendiri xth kenapa...so dia ckplah dia heran ngan sikap org mcm nie...tetibe tarik muke sdgkan kite xth ape salah kite

Kakak nie jenis xbergaul ngan org...tp aku akuilah dia mmg jenis berterus terang nye org...ape yg dia xpuas hati dia direct xde selindung²...mungkin sikap cm nie buat separuh org xsenang kot...tp bg aku, aku dh biase dah

Kalau bende yg kite suarakan tue betul, pd aku xsalah...kakak nie jenis cm tue tp dia mmg xbergaul ngan org flat dia...mana nk bergaul klau dh perangai cm tue kan...kite nie plak pantang xkena kite bising bersuara...

Aku pasti sume org pnah merasa cm tue...aku sndiri pun dulu kerap gak kena...ngan opismate aku nie...tetibe kan tarik muka...if ade personal problem pun jgnlah babitkan org lain....tp klau org cm nie aku buat xth je smpai dia tegur aku dulu br aku bleh cool...

Klau x berhari pun aku sanggup...hehehe...ialah xpsl² tarik muke kan...kite sndiri xth ape salah kite...kekdg tue dgr cite org je dh bleh buat seseorg tue tarik muke xpsl²...sbb tue aku ambik langkah bijak dgn xbergaul rapat sgt..



Free Signature Generator

2 comments:

zh-ena said...

mmg biasa la tu bila duk berjiran nie..ader jea yg tak puas hati..

sama la kita..kita tggu jea org tu tegur kita dulu..sng citer

tak payah kita plak nak terhegeh2 kat org tu..mmg tak tau pun salah kita aper kan

Zura said...

ahhaha...itu pun perangai ko gak ke...