Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, September 11, 2009

Kalau Ada Nie Baru Meriah

Assalamualaikum....

Tak lengkap klau hari raya xde bende kat bawah nie kan...even perayaan lain sekali pun...klau kat kg mmg meriah bunyi DAM DAM DUM....kdg² tue naik angin jgak bile bunyi bising nie...siang hari pun bkn kire...nk main gak...

Klau malam hari lglah...time org terawikh pun dok main bende nie...terkejut tok iman dgr bunyi mercun meletup...xde kesedaran sivik langsung....dh byk kes putus jari dek mercun pun still xserik...sbbb xkena btg hidung sndiri...

Kdg² tue org tua pun sama join...mengalahkan bebudak...dia lak jd mastermind budak² tue...sepatutnye ko ajar budak² tue main bunga api je...hehehe...buat hayun 360 darjah....nie siap cm arkitek...buat reka bentuk mercun...

Klau bdk² kecik seronok tgk drg main bunga api...pastue ayunkan tangan....pastue masuk umah terbatuk² tertelan asap bunga api...umah pun dh mcm game Silent Hill je...berkabus....nasib baik esok leh beraya...nasib xbaik tangan luke² kena percikan api...




Antara jenis bunga api & mercun

Bunga api nie x adventure main...just hayunkan tangan je....


Nie pun xbahaya sgt main...sesuai tuk kanak² bawah umur 18 thn...


Mercun xth...


Mercun pop nie pekenakan org best nie...baling kat lantai biar melatah org tue....nie ktorg panggil mercun bawang...mercun tarik pun best gak klau nk kena kan org...




Free Signature Generator


3 comments:

~ain said...

mercun last sekali tu ain panggil mercun popop.. hehehe.. itu je pun mercun yang ain tau namanya.. yang lain tak pernah pegang pun.. heheh

~ain said...

mercun last sekali tu ain panggil mercun popop.. hehehe.. itu je pun mercun yang ain tau namanya.. yang lain tak pernah pegang pun.. heheh

Zura said...

nie mesti kes penakut nie...hehehhe...ala zura pun mercun tue je yg zura main...mercun padi xberani beb nk main...xsmpat nk baling kang meletup kat tangan...