Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, August 19, 2009

Mengimbau Kenangan Lalu

Assalamualaikum....

Bila aku tgk lori kat bawah nie...aku teringatkan something yg telah berlaku pd 10 Mac 2007....satu berita yg mengejutkan ktorg terima bila despatch ktorg kena langgar ngan lori kat bawah nie....

Bayangkan lah bile kite yg kerdil nie di lenyek ngan lori sebesar nie...accident tue terjadi kat Tropicana, Mutiara Damansara...masa tue mber aku nie br lepas traffic light...mungkin dia bawak laju so dia pun lost control....

Pastue dia tercampak ke line sebelah n lori nie pun smpai...teruslah lenyek badan dia....ialah mana nk sempat brek kan lori sebesar tue...terperanjat ktorg dgr berita dia accident...tp mmg nmpak kelainan dia beberapa ari sblm dia pergi...

Seminggu sblm dia pergi...bile naik atas je dia terus panggil aku sbb nk bg keje semlm yg dia dh buat....aku smpat lg tue usik dia sbb dia terlupe nk antar dokumen kat bank....mase tue reaksi dia cm lain sgt...cm org bersalah je...

Tak sangka plak ari tue jgak dia nk pergi....xpnah dia tegur mber aku (opis lainla) sekali ari tue dia tegur smpaikan mber aku tue pelik...sblm tue smpat dia g jumpe sorang² ialah tuk kali terakhirkan...

Mber aku nie mmg baiklah orgnye...kalau di tegur dia xpnah nye nk melawan...mase hayat dia..bape kali dia ajak aku ngan mber lain tgk dia bertanding main bola....tp xpnah nye aku nk pegi...semoga rohnye bersama ngan org² beriman...aminn..




Lori simen yg gagah perkasa...hhehe


Free Signature Generator

6 comments:

zh-ena said...

aku klu duk sebelah lori besar pun aku dh kecut perut..takut beb

Zura said...

hehehe..takut drg makan jalan..xpsl2 je..dh lah bwk laju..

iman said...

paling menakutkan kalau lori kontena ngan lori smph tue.....eeeeeeee diorg dah ler laju pastu bergegar kancil aku

Zura said...

klau kete aku pun sma je gegar jgak

Snowwhite Zone said...

siannyer n sedih la.. sbb br2 ni adik anis pun accident, langgar lobang...

motocyclist mmg berisiko jgk... takutnyer

Zura said...

tuelah...kite yg naik kete pun bahaya inikan plak naik moto