Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, December 21, 2009

Sungai Congkak

Assalamualaikum....

Waaahhhhh...dh lama xmandi waterfall....ari sabtu ktorg g mandi waterfall kat Sungai Congkak...aku ingat ktorg nk mandi kat Bukit Belacan...tp mmg bestlah...walaupun ramai org sbb cuti sekolah kan..tp still ade tmpat tuk ktorg mandi...

Ktorg berkumpul kat umah Mak Lang aku kat Ampang...pastue sok sek sok sek terus bertolak ikut Langat...ktorg g 3 kete...aku ingat kat N9 je ade bukit putus² rupenye kat Langat pun ade jgak...2nd time ikut sini sbb aku yg drive so tue yg terasa tue...






Sepanjang perjalanan ke Sungai Congkak....


Zatul & Shamil...



Harga parking yg kena bayar...mahal betul...thlah tanah persendirian...itu pun nk masuk ke dlm kena jgak bayar RM1.00 satu kepala atas 12 thn



Masa baru smpai...


Bekalan ktorg...nasi lemak...



Sampai² je terus serbu nasi lemak...lapa siot...




Adik aku ngan anak buah aku dh mandi dulu...xsabo nk mandi...




Kat batu nie lah ktorg terjun buat aksi perenang terkenal...hehehe...seronok tue terjun...




Nie 2nd roundnye makan.....


Smpat makan ice cream walaupun tgh mengiggil kesejukan....harga dia Rm1.00...murah...


Ice cream nie jgn katakan kat majlis kawin je dia ade...kat taman rekreai pun dia ade jgak...





Permandangan kat kawasan air terjun...



Muqri tgh makan ice cream...cedappppppp...





Free Signature Generator

18 comments:

norhaizan said...

wah..best nyer makan angin kat waterfall..lama tak mandi ayaq terjun nih..huu..rindu..

Haneem said...

uhhh.
nk g sg congkak lg.
air yg sgt sejuk.
best2.
=)

onniey84 said...

bestnya picnic..air terjun sejuk tak...
tak tahan tgok nasik lemak tuu...sedappnya

~AmyLiana8886~ said...

masa belajar dulu pernah gak watplan nk g sini tp xjadi..balik mandi sekayu jela..huhu..nsi lemak nampak cm best je..hehe

Zura said...

nie bape hari nye planning..itu pun nyaris2 xjd haizan sbb dpt amaran...kan skrg nie musim hujan...

lemonade said...

x pernah lagi pegi sg congkak. tp thn ni pun ade mandi sg kat perak. ape ntah nm tmpat tu.

Zura said...

uiiii...sejuk bangat...xtahan...menggigil....terketaq2 mulut nk cakap anem

Zura said...

sejuk onniey..xtahan...nasi lemak nie makanan tradisi kite...so cm ne pun tetap nmpak sedap kan...

Zura said...

insyaallah jd nye amy...nasi lemak tue...rase2 klau buat niaga laku x...???

Zura said...

nie pun akak br 1st time g sana elis...berbaloi2 gak g... :)

NahDaTuLIzaH said...

Wa...sangat best dan sangat jelesss...
Tak leh jadik ni...kene ajak mak aku gi Sagil nanti...huhuhu

Zura said...

hehehe...sagil...?dulu pnah gak g tp dh lama sgt dah...

~ain said...

penjual aiskrim tu cari rezeki... heheh

::alwaniamalini:: said...

picnic kat air terjun mmg bes! sejukkk..kulit pun tak terbakar cam picnic kat pntai..

honeylanz said...

salam kenal..
dah dekat 2 thn x ke sini ;)

Zura said...

tul tue...kat pantai kang kena pkai sunblock...waterfall xyah pkai pape...bkn bogel maksudnye yee...

Zura said...

salam kenal jgak honeylanz...lama nye 2 thn...xpe nti leh g lgkan...air terjun xsurut xpe...

Zura said...

tuelah kan ain...klau keje cm tue xkire kat mana sure dia g kan...