Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, December 8, 2009

Contest Hidup Berani Untuk Gagal

Assalamualaikum...

GAGAL....bile sebut word gagal nie sure org takut...termasuklah aku sendiri...sapa nk gagal kan...xkire lah dlm hidup..kerjaya...percintaan..atau pape je lah...jnji berkaitan ngan word GAGAL....

Selalunye org akan pandang dr sudut negatif tentang gagal nie...sbb selalunye gagal je sure kite merintih..menangis...,mengenang...tp hakikatnye gagal nie ade hikmahnye dr sudut positif...kegagalan boleh membawa kite ke arah kejayaan...

Kalau xcaye try lah jd gagal dulu...hihiihi...bila kite gagal nk dptkan sesuatu kite akan berkobar² nk daptkan jugak...betul x...??itu dr sudut positif iaitu semangat kite yg semakin meluap²....aku sendiri pun gagal....

Gagal dlm kehidupan dh sebati ngan manusia...dlm thn nie aje aku gagal dlm percintaan aku sendiri...dari segi kewangan aku gagal tuk saving tiap² bulan sbb aku byk berbelanja kot...hehehe...tp aku ada pegangan aku sendiri..'GAGAL SEKALI TIDAK SEMESTINYA GAGAL SELAMA²NYA'


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Sebenarnye...aku tgh buat entry tuk nk masuk contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL yang aku th dr blog denaihati...pertama kali aku nk masuk contest dan 1st time masuk blog nie dan terus teruja nk masuk contest anjuran beliau....setiap contest yg di anjurkan mesti ade sponsorship...contest nie di taja oleh DSGClick, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall & Saudacare...untuk syarat² lain terjahlah ke blog denaihati.


Bila ada contest mesti ade hadiahnye....krg bleh menang sehingga RM500.00....aku dpt th contest nie melalui Teratak Zie Fauzi...jom lah kite masuk reramai....klau krg nk masuk contest nie masukkan lah sekali nama aku sbg refferal ye...aku sekadar mencuba aje...:D





Free Signature Generator

5 comments:

denaihati said...

Tahniah kerana berani menyambut cabaran BERANI GAGAL. Tak kurang blogger yg tak berani nak join kerana takut kalah. Kalah menang adat pertandingan tetapi sumbangan kita dalam membina minda yan positif pasti dapat balasan pahala. blog ini tersenarai peserta ke 62.

ZiE FAUZi said...

zura,gud luck and terima kasih yer sebb jadikan blog zie sbg referal.. jom sama2 kita promote contest ni... chaiyok...

Zura said...

jom n let's go jlnkan misi kite....hehehe...

aminjohar said...

Hi Kak zue. Selamat berkenal kenalan :-)

Rasa tak kerugian AJ menyertai contest Cabaran HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ini. Dapatlah AJ sampai ke blog kak Zue.

Oh, rasanya pengalaman HIDUP BERANI UNTUK GAGAL kak Zue lebih kurang sama aja ngan AJ. Sama lah AJ juga tahun ini gagal utk mempertahankan ikatan cinta AJ yang hanya mampu bertahan 3 tahun walaupun telah mengenali si dia lebih dari 5 tahun lamanya.

Nak wat camna cabaran hidup berani untuk gagal perlu dilalui juga jika mahukan kejayaan dan kesenangan kelak. :-)

Ada kelapanganan dan kak Zue tidak keberatan leh r membaca artikel AJ pula. Semoga ngan contest ini leh r memotivasikan diri serta mendapat lebih ramai lagi kenalan-kenalan baru. :-)

selamat maju jaya. :-)

Zura said...

tenkiu Amin sudi masuk blog nie...betul ckp amin tue...gagal bkn tuk terus gagal tp gagal tuk terus maju...

ooo...ye ke...pengalaman kite sama tp amin lg lama bsama ngan si dia...akak setakat sethn lebih je tp hati nie tetap menangis jgak sbb sethn bersama ngan dia mcm 1 abad je rasenye...

Ape lg jomlah kite hangatkan kontes tue...

:)