Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, December 18, 2009

Satu Penipuan

Assalamualaikum...

Ape krg akan buat klau krg d tmpat aku erk...cite nye cenggini...semalam aku bgth exec aku ade satu cek supplier dh due....then kenalah cancellkan cek tue then reissue new cheque....sbb cheque tahan six month je...pastue exec aku cakap...

"laaa..dia nie xingat ke cek dia nie..."
Aku diam je lah...smbil jungkit bahu aku...
Pastue exec aku tnye aku lg...
"Zura dah call pun xnk dtg ambik jgak...?"
Aku cebik smbil geleng perlahan...dlm hati serba salah sbb aku tipu exec aku...
Dalam hati aku ckp "mana ade aku call...lupe...hihihihi..."

Di situ dosa aku dh naik satu bar...malaikat kiri dh catat amalan aku...hehehe....sbb aku menipu adalah kerana aku xnk dia rase keje aku teruk sgt...kdg² aku pk kite terpaksa menipu untuk org xpandang rendah pd kite...

Maksud menipu kat sini bknlah menipu yg melampau then xngaku silap sndiri...satu pendekatan yg aku ambik dr kes aku nie...pas nie jgn ulang byk kali...sikit² xpelah...hehehehe...xinsaf langsung...mesti krg pk aku nie teruk sbb menipu...


Free Signature Generator

14 comments:

lemonade said...

tipu2 ckit2 je.. no hal lahh. hikhik slamatkan diri~

~AmyLiana8886~ said...

xpe..tipu sunat..kalau xtipu kite pulak kena tibai..hehe..tp jdkan pengajaran kan..lepas ni lebih hati2..

Zamz said...

nk tipu pun kena tgk jugak..kalau officer tu sendiri call tanya diorang kenapa tak dtg amik dan diorng cakap tak penah call sure masak kita kan hehe

[asam]pedas said...

tipu sunat tak per:..
wakaka

LanaBulu said...

Itu buakn tipu sunat tapi tertipu terdesak gamaknya..hee

NahDaTuLIzaH said...

ish..ish...make sure exec ko x bace blog ko nih..heheh

Zura said...

hehhe...tipu cikit2 elis....xpe erk...???klau cikit leh jd byk...cm ne tue...

Zura said...

a'ah amy..klau xtipu kite plak kena tibai..tp jgn buat selalu sudah...

Zura said...

hahaha...ade gak terpk cm tue...jd kes naya cm nie...harap2 xdelah..

Zura said...

sekali sekala xpe kot tipu sunat kan...klau selalu dh jd tipu wajib...hahaha

Zura said...

terdesak pun terdesak lah jnji selamat...

Zura said...

xde kot dia bace...sbb dia mmg xth aku ade blog nie...hehhe..jgn ko bgth sudah izah..

::alwaniamalini:: said...

adoiiii...klu org memang cuak abeslaaa huhuhu..

Zura said...

cuak tue mmg cuak tp berlagak sikit...jgn tunjuk cuak tue...control ayu sikit...