Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, December 16, 2009

Adik Beradik Satu Opis

Assalamualaikum...

Dulu smlm ktorg berborak sesama famililah...ade ke dlm kamus 'dulu semalam'...ermm.....ktorg nie mmg klau tgh ddok² suke berborak ngan mak bapak ktorg...buat lawak bagai...kutuk mengutuklah...yg pasti aku akan jd sasaran kutukan...gggggrrrrr...

Dh mcm rutin ktorg nie akan ade masa dlm sehari akan berbual ramai²...maklumlah ktorg nie famili besar...klau ade ipar² dtg drg pun sama join berborak...kire mesra alam lah org ckp...boleh ngamlah ktorg adik beradik tp ngan org luar susah sikit...

Pastue bukak lah balik cite psl cari keje...psl abg aku xnk ktorg nie adik beradik satu tmpat keje ngan dia...nak plak dia keje kat Hospital Pantai so dia th ragam patient yg rata² mmg org kaya...bile sebut org kaya krg th lah ape perangainye...

Tak sume tp bile hosp swasta sure nakkan layanan terbaik so byklah kerenah xenak di pandang....dari satu sudut ade bagusnye adik beradik satu opis...dr satu sudut plak xbest sbnarnye...

Pd aku nak ke krg tgk kakak atau adik atau abang krg kena maki hamun ngan boss...atau kena lempar duit ngan customer...eeeeee...aku xsanggup...rase nk terajang² je sapa yg sakiti org kite sayang....

Biarlah satu company yg besar...jabatan yg jauh².....aku tetap xnak....biarlah tiada kena mengena langsung antara keje kite ngan keje beradik yg lain...klau dia nk jgak keje ngan company aku...tunggu aku resign dulu...

Tapi klau boleh xnak langsung...sbb kite dh th management cm ne so nape kite nk adik beradik kite keje jgak...dulu pnah gak mak aku tnye abg aku xde keje kosong ke kat tmpat dia....senang je abg aku jawab...

"Mak nk tgk ke anak mak kena baling duit ngan patient"

Krg nak ke satu opis ngan adik beradik sendiri...???mcm kat opis aku nie pun ade adik beradik nie...kena lah telan bende yg pahit bile org bckp psl adik beradik kite nie.....sbb xsume org suke perangai kakak juga suke perangai adik...



Free Signature Generator

6 comments:

::alwaniamalini:: said...

saya dan kakak satu opis..cuma dia di level 4, saya di level 3. n dia di bahagian production, saya bahagian admin..erm, mmg byk cabaranla...tapi tahla, cabaran tu kat mana2 pun ade kan. dah rezeki satu bumbung camni nak wat cane ehehehe..tp x penah dgr lagila org kutuk2 kakak saya..xtaula klu kakak sy penah dgr org kutuk saye..hmmmm

zh-ena said...

mmg tak setuju kerja tempat yg sama..ssh la

Zura said...

hehehe...kena tahanlah wani...cabaran...hidup tanpa cabaran tiada maknanye...chewahhhh..

Zura said...

susahkan na...payah nk buat jahat sikit...hehehe...

~ain said...

ain satu opis dengan biras ain.. (kakak ipar hubby ain) Ain mmg tak sekepala dengn dia sebab dia eeeeeee... tak mau cakap. opismate semua tak suka dia sebab mulut dia. semua ngadu ngan ain. masalah gak laa.. tapi ain malas laaa nak campur, ain buat dek je.. (sebab nye ain pun kureng sikit ngan dia.. ahahha)

Zura said...

hahahha...ain pun xngam ngan dia...org luarkan..