Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, November 24, 2010

Cara Menjawab Soalan SPM

Assalamualaikum...

Lama jugak tak kena tag....ini tag dari Asha MDM7781...okey jom jawab beramai²....

1 - Apa benda paling penting dalam hidup korang?
Banyak yg penting...udaralah tuk pernafasan...tak de udara satu ape pun tak bleh buat....dalam erti kata lain my savvy...hehe...

2 - Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
Makan tengahari tadi...nasi putih + kentang masak sambal cili api + ayam masak sambal cili api...sangat addict pada cili api.....

3 - Dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Hahahha...nie angan² lah ye...surelah kat umah mak bapak ku...sebab adik beradik yang lain pun kat umah tue jugak...lagi pun best kawin kat umah ada kenangan...tema..??tema...??..nak kaler fav...purple ngan grey...matching tak...

4 - Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Bercinta ngan blog...bercinta ngan alam...bercinta ngan hutang...bercinta ngan masalah...pening wooo...

5 - Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Selagi hidup masalah tak kan selesaikan so...sampai tutup matalah jawabnya...

6 - Di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?
Sentiasa bersama ngan aku...hahaha

7 - Novel/buku/majalah terakhir dibeli?
Dah lama tak menelaah..ntahlah tak ingat dah...

8 - Ape nama penuh korang?
Ziana Zain boleh...nak artis aje...hehehe...meh check IC aku meh klau nak tahu...

9 - Antara emak dan ayah, mana korang lebih mesra
Dua²...nak jawab dua² sebab tak nak jawab satu...

10 - Namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
Orang tak betul...hahaha...sapa erk...rase nak jumpa Heliza Helmi sebab nak korek mata dia pinjam sat...

11 - Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Tak sebab mesin yang basuhkan...

12 - Dimanakah tempat yang korang betul² nak pergi?
Jepun...sapa nak bawak aku silakan...

13 - Pilih salah satu, peluk atau cium?
Dua² aku rimas...yang ini aku tak nak pilih...hehe...

14 - Beritahu 3 benda mengenai orang yang beri tag
Nama dia Asha...ada 2 orang anak boy n girl...jawapan dia untuk tag nie mencuit hati aku...

15 - Lima benda yang paling anda sayangi dalam hidup anda?

  • Diri sendiri

  • Keluarga

  • Keretaku

  • Handphone

  • Kenangan² lama

16 - Lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
Berubah dari masa ke semasa...4 this time aku suke dgr lagu Baik² Sayang-Wali band

17 - Bila tarikh lahir korang dan bila korang sambut tahun lepas?
Kalau nak tahu tengok IC aku dengan nama dengan bday aku sekali korang tahu...biasanye seminggu after b'day...

18 - Lima rakan blogger yang korang nak tag?
  • Zie Iezmierah

  • Imah Anak²ku

  • Lovelly Bella

  • Joy

  • Dan korang yang baca ini tag...



Free Signature Generator

10 comments:

velasrizal said...

wah tak sangka de soalan spm kt sini..

Facebook New Messages: SMS, Email & Chat Semua Dalam 1

ardinihumaira said...

soalan bocor ni. wat balik! miahaha lariksssss

saya_arief said...

haha..tag rupenyew..
;p

chugie said...

ingatkan ko nak bg tips nak jwb soklan SPM.. emm!

Zura said...

hehe..ye rizal..silalah jawab..

Joy said...

jap ye..dah lupa cam ne jwb SPM dulu..hehehe..btw thanks tagging me ;)

Zura said...

ish..kalau buat balik alamatnye fail lah..hehe

Zura said...

haaah...br tahu ke arief..jawab ala2 spmlah..

Zura said...

xde maknanye zie..aku pun xbertip2 masa nk jawab soklan spm...main jawab je...nasib dpt pangkat 1...hahaha

Zura said...

hehe..hilang skil dh ke joy..xpe..remind pelan2..