Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, November 1, 2010

Perlukah Berhubung Dengan Bekas Teman

Assalamualaikum....

Kali nie aku nak share ngan korang tentang realiti alam yang selalu kite dengar dan kite nampak...mungkin kita sekadar mudah berkata² tetapi bila kite mengalaminya sendiri baru kita tahu sejauh mana kebenarannya...

Persoalannya "perlukah kita berhubung dengan bekas teman kita..??"...aku rase tajuk nie mcm best je tuk entry aku petang nie...mungkin kah korang penah alami atau korang sedang alaminya...jeng jeng jeng...jangan ngelak soalan aku tue...

Ape pendapat korang tentang soalan aku tue...mungkin ada yang setuju...tak kurang juga yang tak setuju...tapi memasing ada pendapat sendiri kan...so terpulang pada korang tuk memikirkan nya...banyak orang maka banyaklah pendapatnya...

Ada orang pada mulanye sekadar kawan tapi lama kelamaan kasih bertaut kembali....itu adalah berbahaya....nak pulak bekas kita sudah berkahwin..eeeee...mintak simpangkan lah....nak pulak tue dah ada anak...siankan...

Kalau berpisah dalam keadaan masih sayang tak hairanlah kasih akan bertaut semula...nak pulak klau kedua²nye masih single...tapi klau dah kawin salah sorang pun tak mustahil boleh jadi bini no 2 bagi ppuan...yang ppuan plak boleh jadi curang...

Banyak jgak kes yang pada mulanye sekadar kawan...tup tup dah jadi bini nombor 2...hehehe...tapi sebenarnye bila kita berhubung semula dengan bekas kite...akan ada satu perasaan yang lain...tak percaya...korang try...hahahaha...

Itu nak cari nahas tue...tak pe lah...nak berhubung bukan tak boleh tapi kena ada batasannye...pada aku kalau sekadar berhubung tapi tolong elakkan berjumpa itu okey lagilah...tapi sekuat mana korang bleh menahan perasaan tue...

Erm..pape pun sebelum bertindak eloklah kita berfikir dahulu...kalau rase² tak boleh hadapinya baik jangan cuba...bila dah cuba nak patah kebelakang semula amatlah payah..."terlajak perahu boleh di undur terlajak perbuatan..???"

>>>Susahkan hidup nie kalau kita tak pandai mengemudikannye....beware...√(eh eh...kat FB pun sign nie jgak...smpai kat blog pun aku letak)



Free Signature Generator

10 comments:

Meen said...

tak perlu kalu tak der ha yg penting k0t..sbb kdg2 memakan diri balik..kang bini dia kata kita maseh sy0k kat bekas bekas kita hah tak ker naya...

NahDaTuLIzaH said...

So far aku dah tak berhubung dengan ex aku da...tapi mase mula-mula putus ade jugak contact tapi pastu masing-masing buat hal sendiri terus da lost contact. Kalau penah terjumpe kat pasar malam pun setakat tegur camtu jek takde la sampai nak main sms or calling2...
Pendek kata depend pada individu. Kalau die mampu terima ex die tanpa ade rase sayang leh je nak terus contact. Kalau rase cam asik teringat kenangan bercinta adalah dinasihatkan takyah lah contact..
Ape yang berlaku ketentuan Allah. Pasti ade hikmah disebaliknye..

(Sorry la zura, aku membebel lak..hehehe)

ardinihumaira said...

terlaja perbuatan kena rotan...
heeeeee

::alwaniamalini:: said...

hmmm...kalo sesame single xpela gak.tp kalo salah sorang dah berpunye, baik xyahla. jangan main api! huhuh

Zura said...

betul tue meen..that y kena berpk sblm mbuat keputusannye..tp elakkan lh..

Zura said...

eh mana ade ko membebel...itu pendapat ko beb...tp klau kite dh xde perasaan pape tp masih berhubung lama kelamaan bnde tue akan berlalu pergi...

Zura said...

rotan ape tue dini..

Zura said...

yup...api bile dh semakin marak mmg bahaya kan wani..

A N A K - A N A K K U said...

perluker??? kalau kiter dah ade pasangan lain, bkn kah itu maksudnyer kite pilih dia sbb dia y terbaik, x kisahlah kalau keadaan memaksa kite menerima dia, y pasti tiap per Allah tentukan utk kita adalah y tebraik, wlpn pahit kiter nak terima.....kalau ex kiter y dtg sibuk cr kiter, jgn cepat cair erk, lelagi kalau dia dh ade pasangan....erm sayang susah nak ckp, kalau leh elak try elak ok dear....

Zura said...

hehehe...kalau dia dh ade pasangan kite bkn lagi keutamaan pd dia lg..