Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, August 3, 2010

Berapa Nilai Maruah Kita

Assalamualaikum.....




Lawa kan kete atas nie...best tue klau dapat hadiah b'day ke, hadiah anniversary ke...perrgghhh...meletop rasenye...tapi sapalah yang nak bagi kite hadiah semahal ini...melainkan kawin ngan orang kaya...itu pun belum tentu dapat kot...hahaha...

Rase² kete nie bape harga dia erk..ntahlah aku pun tak tahu bape harganye...yang pasti mahal...sebenarnye aku nak cite satu kesah tentang topik pagi Era.fm yang aku dengar pagi tadi...tajuk dia 'hadiah paling mahal pernah dapat atau yang kite penah bagi kat orang'.....

Macam² citelah aku dgr...mmg gempaklah cite caller² nie...ade yang dapat rumah, ade yang dapat tiket penerbangan ke Jepun untuk beraya bersama anak yang tgh study, ade yang dapat kereta walaupun belum ada ikatan yang sah...

Ada sorang ppuan tue dia sanggup bagi kereta (tak thulah kete jenis ape) ngan duit RM10,000.00 untuk tunang dia set up business....baru tunang tue dh bg memacam..tapi nasib baik dah jadi husband n wife...

Tapi yang aku nk citekan nie bukan lah nilai barang yang dorang dapat tapi satu sikap caller lelaki nie yang aku suke...mmg dia seorang yang tidak memandang wang ringgit...maruah lagi penting dari semua tue...

Dia di hadiahkan kete RM180,000.00 oleh seorang anak tunggal businessman...bile dia dah dapat kete tue, dia di ajak kawin oleh ppuan tue n di suruh berenti keje...tugas baru dia...hantar dan ambik isteri dia pegi balik keje....

Kalau korang korang sanggup ke jadi lelaki yang macam tue..??pada mulenye aku ingat lelaki tue terima rupenye tidak...dia mementingkan maruah dr wang ringgit...so dia tolak semua cadangan ppuan tue...termasuk kete pun dia pulangkan...

Masih ada lagi orang membeli kasih sayang dengan wang ringgit....masih ade lagi orang umpan wang ringgit untuk dapatkan jodoh...masih ade lagi ppuan yang sanggup menanggung lelaki asalkan dapat kawin...

>>>Ish ish ish...sadis aku dgrnye...jgnlah kerana terdesak...kite sanggup ketepikan maruah diri...



Free Signature Generator

8 comments:

saya_arief said...

180,000

huhu..
manyak tu..
hihi.

AngahSayang2314 said...

betul tue angah sokong bagus pendirian pemuda tue

Zura said...

sapa nk bagi 180000 tue..kumpul pun makan tahun br capai...

Zura said...

yup angah...susah nk jumpe org mcm dia skrg nie...

ardinihumaira said...

haisyoooo..
pempuan tu harus menyesal dengan perbuatan beliau.. semoga beliau insaf.. tak semua laki suka mewah2... diorang lebih suka berdiri atas kaki sendiri, tanggung isteri. bukan jadi hamba pempuan..

mahira oya said...

sy dgr psl die nih...
oya rase minah yg nk bg die kete n ajk kawen nih mcm fanatik kt die..
kasih sayang lebih pntg..

Zura said...

yup...betul...lelaki yg ngok je sanggup jd hamba isteri...

Zura said...

yelah oya tapi smpai suruh lelaki tue jd hamba plak..eeee...pe cite tue...