Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, December 11, 2010

Di Pagi Yang Hening

Assalamualaikum....

Cuba tengok jam entry aku nie...pagi-pagi aku buat entry...nie a real time tau...bukan autopublish...tak tipu...ape kejadahnya aku berentry pagi-pagi buta nie...sebab aku dah TERjaga dalam pukul 3 then nak tido balik dah payah...

Sebab apa aku terjaga adalah kerana tapak kaki aku TERAMAT gatal....kalau tapak tangan kanan gatal tandanya orang nak bagi duit...tapi kalau tapak kaki kanan gatal ape tandanye erk...agak-agaknya nak kena penyepak kot....hahahha...

Orang dulu-dulu yang cakap...'orang dulu-dulu' ke atau 'orang-orang dulu'...haah..meh belajar bahasa walaupun aku bkn cikgi...eh salah..cikgu...dulu cikgu pnah tegur rumah 'orang-orang tua' bkan rumah 'orang tua-tua'...

Sebab ape jadi macam tue...sebab yang menunjukkan bilangan banyak tue adalah orang tapi bukan tua nya...itu pasallah jadi 'orang-orang tua'...macam jugak dengan 'goreng pisang' dan 'pisang goreng'....

Kes nie plak....'goreng pisang' tue menunjukkan perlakuan...makanya tidak suailah kita gunakan word tue untuk 'pisang goreng'...sebab ada jugak orang cakap 'pisang goreng' tue 'goreng pisang'...sapalah orang tue erk..???

Termelalut plak....over plak jd cikgu di hari cuti nie...sebenarnya ari sabtu nie kena keje tapi tahun nie b'day sultan selangor jatuh pd hari nie so rakyatnye kenalah bercuti...sebab itulah aku tak kesah berentry di pagi buta yang hening nie...

Karang mata dah ngantuk boleh layan tido sampai pintu kena gegar sebab ada orang nak mintak guna bband...tapikan best kalau di kala itu hujan turun mencurah-curah...macam hari Khamis baru-baru nie...sungguhlah liat nak bangun...

>>>Erm...ape lagi nak aku taip....dah tak de pape kot...sekian saje dari aku....


Free Signature Generator

6 comments:

mie said...

tido dalam kehujanan..
heheeee

ardinihumaira said...

hehe... betul tu. bab pisang goreng tu paling susah nak tuka :D

♥CIK SHA♥ said...

time akak tulis entri ni saye dah terbungkang tido..hehe..

Zura said...

tp xhujan pun mie...tetap tido ngan lena..

Zura said...

a'ahkan dini..akak sendiri pun gune goreng pisang..ceh..

Zura said...

waaahh...best le dh tido..akak jgak kesorangan susah nk tido..tue yg layan blog nie..