Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, December 14, 2010

Hot Springs Sungkai Klah

Assalamualaikum.....

Kemalasan nak mengupload gambar² sekitar ke Hot Springs Sungkai Klah....kalau aku bercerita dahulu br upload rase²nya korang sudi baca tak...hehehe...kalau sudi terimas kasih tapi kalau tak sudi aku tahu korang mesti sudi dalam paksa...hahaha...

Tak kesahlah nak baca ke idak...tapi klau korang dah terbukak blog aku nie sure korang baca jugak walaupun satu ayat..hihi..melalut plak...okey ari ahad baru nie aku pegi bercuti di Hot Springs Sungkai Klah...jauh ke dalam tempatnye...

First time ke sini...selalu dengar je orang bercerita...lah nie ada rezeki ke sana...memang murah sungguh rezeki aku...sebab ini adalah sponsorship dari abang aku yang keje kat Pantai Medical Centre....abang aku yang nombor dua...

Kelab sukan company dia ade aktiviti kat sana....so sapa nak bawak famili bolehlah bawak...so dia peruntukkan untuk 5 orang dewasa dan tak kesahlah bapa orang kanak² pun...memula tue yang pegi mak, abah, Ceah, Izah ngan Ayu je...

Tapi bila abang aku bgth naik bas terus abah aku tak nak pegi...almaklumlah orang tua mana boleh nak duduk lama² dalam bas...kematu kot...hehe...so di gantikan dengan aku...kan rezeki tue...bile nama tak tersenarai sedih woooo mule²...

Ktorg bertolak pukul 8 a.m lebih nak pukul 9 a.m cam tue...lama tue menunggu...bas lambat...tunggu kat Hospital Pantai Bangsar...perjalanan dalam 2 jam kot...aku pun agak² je sebab memang tak tgk jam n bila dalam bas pe lagi..tidolah jawabnye...

Sampai je kena pakai tag kat lengan...sebelum mandi ade aktiviti...tapi tak banyak pun...mungkin sebab utama ke sini sekadar nak bermandi-manda je kot...aku pun join jugak sebab tak ramai kan...cume satu bas je tak macam minggu lepas 3 bas...

Aku join game boling padang gune buah kelapa...game lain belon gergasi ngan lari dalam guni...dua game nie aku tak joinlah...sebab dah penuh...so jadi penonton je lah...tak banyak ambik gambar cume record video je...

Lepas abis terus lah g mandi kat kawasan air sejuk...jauhnye perjalanan nak ke tempat mandi tue...rasa nak putus lutut....sambil jenjalan tue tengoklah orang merebus telur kat dalam laluan air tue...punyelah ramai umat manusia...

Sampai je salin baju terus berkubang...MCA ada MIC ada UMNO pun ada...mmg happeninglah....pastue turun kat gelongsor air tue ngan adik aku ceah...seronoknye...tak puas...rase nak buat je lagi...tp q panjang....

Lepas bermandi manda abang aku dapat chalet free sebab dia organizer trip nie so ktorg pun bersihkanlah diri sebelum balik...ye lah dah lah bercampur mandi ngan MIC & MCA....dalam 0430...ade hi-tea...makan bihun, karipap ngan kek...air teh O & kopi O...

Dalam pukul 5 baru bertolak balik....sampai Hosp.Pantai pukul 7 lebih...sampai rumah pukul 8 lebih...parking kete kakak aku kat Pantai....balik umah badan memasing letih...terus pengsan memasing...aku ngan kakak aku tido umah mak aku je...esoknye aku keje...

>>>Gambar ntilah upload...tapi percutian yang menyeronokkan...tapi rugilah tak jenjalan kat kolam air panas tue...just tgk² je...

Blogger Templates

4 comments:

Redbloodsnow said...

zie x pnah taw gi hot spring. teringin nk gi hot spring. asyik mandik kat sungai or laut je.

sesekali nk gak berhot hot kan kan...hikss :P

ardinihumaira said...

bestnye akak bercuti ;)

Zura said...

ape susah zie...didihkan air pastue takungkan dalam kolam..then berkubang dalam tue..heheh

nama je pegi hot spring zie tp tetap jgak cari cool spring..hehehe

Zura said...

rezeki dini...rezeki last minute....