Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, December 18, 2010

Kalau Orang Propose Terima Je Tau

Assalamualaikum....

Lepas nie kalau korang dapat propose dari seorang lelaki yang admire gila² babas jatuh gaung kat korang...harus terima untuk elakkan diri dari di lukai...di lukai dengan asid pulak tue...bahaya...cacat muka...

Haaah...lagi satu kalau bekas korang mintak nombor telephone baru korang ke...korang bagi je kalau tak nanti korang kena tikam berkali²...lepas tue kena tinggalkan plak tue...tanpa rasa belas kesian...siap curi motor lagi tue...

Apa lah kes² sekarang nie makin parah...salah sikit simbah asid...salah sikit simbah asid...tahu tak asid tue sakit walaupun aku belum penah kena tapi bila tengok berita pasal penderitaan orang yang kena asid nie...aku turut terasa....

Kecacatan seumur hidup yang terpaksa si tanggung oleh si mangsa...manalah perginnya nilai ehsan dalam diri orang yang durjana nie...tahu tak setiap ape yang kita lakukan pasti ada pembalasan dari Allah s.w.t...

Jangan sampai balasan tue di terima oleh generasi kita yang tidak berdosa...akibat perbuatan sendiri anak² yang jadi mangsa keje gila kita....kenapa harus dengar bisikan syaitan yang melaung² di telinga...kenapa tiada ingatan terhadap Allah s.w.t di ketika itu....

Sedih bila manusia sekarang lebih mementingkan hak diri sendiri sehingga mengenepikan hak individu lain...perlukah memaksa orang lain untuk memenuhi tuntutan sendiri tanpa kerelaan...bila di tolak terus di hukum...

Inilah realiti alam yang terjadi sejak kebelakangan nie...buat aku jadi takut plak...kekadang kita sendiri tak sedar ape yang kita lakukan atau ucapkan..kita sendiri tak sedar setiap ungkapan kita akan menghiris hati orang lain...

>>>Berhati²lah kaum hawa bila menolak cinta dari kaum adam...janganlah menolak dengan cara penghinaan...sesungguhnya kaum adam itu juga punya perasaan...yang penting pandai jaga diri...
Blogger Templates

10 comments:

Mknace said...

:) :) :)
macam ada cerita lain la disebalik nih
terbaeekkk!!!

Zura said...

yup...setiap yg jadi ade cite d sebaliknye...

Lovely Bella said...

ehhehe.. bella bg no baru kt ex hehe takut di apa2 kan.. adeh..

Zura said...

tue lah bella...takutlah skrg nie...

Meen said...

Wah terus terima??? kalu lelaki tuh giler??hahhaa...

Adui bahayakan sekarang..manusia terdesak neyh..mcm2 b0ley terjadi...agaknyaa tentu perempuan tuh pernah layan dia tuh
byk duit habis banyak masa habis
pastuh dia tuntutlaa balik

kita pun kena hati2 kan senyum jgn sebarang senyum ^_^

ardinihumaira said...

dni kalo bab ex... memang kalo boleh tak mo dengar perkataan 'ex' tu tatau nape. huhu

Zura said...

dunia skrg nie meen..rasa mcm ppuan nie xselamat je..

Zura said...

yelah dini...sbb kite nk sentiasa bersama...dini ada exke..??

zaza said...

xkan nk kena terima je wesss? masa dpn tu.. huhuhu

Zura said...

xdelah terima..hehe...sebenarnye entry aku tue unsur perli..