Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, December 22, 2010

Bila Hujan Mesti Nak Tido

Assalamualaikum....


Cuaca hari ini di tempat keje aku HUJAN...bukan kumpulan hujan datang...tapi air turun dari awan akibat tidak terbendung lagi menahan...hujan yang lebat buat mata kita nie pun rasa nak berlabuh je ke tilam...

Bila buat status dalam FB...rata² aku tengok bila hujan tido...macam mesti tido...memanglah best bila hujan tido...dapat landing atas tilam...peluk plak bantal panjang...tarik plak selimut tebal...fuuuhhh..mmg terlenalah sudahnya....

Tapi bila dh tido tak dapatlah rasa nikmat hujan tue...lagi satu aktiviti masa hujan makan cekodok ngan kopi panas....ini pun best jugak kalau buat....masak plak cekodok ikan bilis...cicah ngan kuah sos...

Tapi masa zaman budak² dulu bila hujan je dah standby kat depan pintu...nak main air hujan...tapi ingat kalau petir berdentum² baik jangan main hujan masa tue...silap ari bulan mati hangus plak...

Lagi satu bila hujan time nie lah nak tadah air banyak²...tuk cuci lantai garaj kete...jimat lah sikit bil air nye....tapi yang paling best main hujan lah...lepas tue demam esoknya sebab main hujan...lepas tue tak datang sekolah...

>>>Apelah aku taip nie...rasa cam dah tahap merapu je..
Blogger Templates

12 comments:

wahida said...

kalau hujan cenggini rasa nak cari cucur udang jer...

Joy said...

bila hujan. cepat lapar ;)

chugie said...

hujan tu kan sejuk.. sure mata pun ngantuk je.. nyaman je rasa. harus lah rs nak tido kan?

eheheh.. samelah time aku kecik2 dulu ra.. memang akan rs nak main ujan je.

Sidratul Muntaha said...

huahua
kat sinipetnag nti mesti hujan.
huauha.
uajn2 ni best.
tpi aku arr tak thn.idung mesti sumbat!

|| NaFiRaa || said...

ngantok jugak.. tadi kat surau sempat gak lelapkan mata..kekeke

ardinihumaira said...

hujan2 dni siap malas mandi :D

Zura said...

cucur udang..??erm..okey jgak kan wahida..

Zura said...

a'ah..joy tue yg asik nak makan je bile hujan...

Zura said...

hehe...nape cm tue zie..asal hujan je mata pun layu..sbb sejuk kan..

Zura said...

samalah kite sidratul...hidung akan tersumbat...sesak nafas jd nye...

Zura said...

wah sempat lg nafira..ish..

Zura said...

ya betul...bile hujan sure kemalasan nak mandi..