Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, July 21, 2010

Kilat Kuat Semalam

Assalamualaikum....

Wooooppsss...semalam hujan lebat yang amat...hujan lebat tue tak pe lagilah...serta ngan kilat memancar²....mase cuaca nie aku on the way nak balik umah dr opis...takut tok sah cakaplah...kilat mmg jelas depan mata....

Aku rase dah lama tak kilat mcm nie sekali....jalan pun tak berapa nampak sangat....dek kerana hari² lalu jalan tue so dah hafallah mana bumper, mana lubang...drive pun menegak je....semalam dh plan nak jumpe Imah ngan Zie....

Bile nk kuar opis cuaca dh mule mendung...so terpaksalah cancel kan...ktorg decide hari lain tuk jumpe sbb Ena pun nak jumpe ktorg sgt...rindu la tue..???




Keadaan cuaca kat Subang...


Sampai je umah tgk cermin nie dh kena tutup ngan kain batik...kebiasaannye klau kilat kuat mmg cermin ktorg akan buat cm nie...untuk elakkan kilat memantul...lagi satu jangan tido kan baby dalam buaian atau duduk berdekatan besi...haaah camtuelah lebih kurang pantang larang kalau kilat kuat...


Free Signature Generator

11 comments:

ardinihumaira said...

ye ke kak.. dni tak tahu.. rumah dni banyak cermin... adeh.. cmana ni..

A N A K - A N A K K U said...

ERM...tol tue ra, hujan x nmpk jln ok lagi, tp bab kilat mmg aku takut, bila berenti kat tiang lampu jer, aku berdoa jer x jadi pepe y buruk....erm tulah cancel kan smlm

Zura said...

org2 tua yg bercakap cm tue...so kite ikut jelah...ade baiknye...

Zura said...

aku doa je...takut jgak kot pokok2 kena sambar...naya je...

cikbedahlaser said...

waaa btol la...smlm otw balik.. smpi x nmpk jalan... smpi kat smpang nk masuk MRR2.. memutih je kt depan tu... lampu keret dpn pon nmpk berbalam2.. tetibe kilat pjgggggg depan mata..ingt kan dh nk kiamat masa tu...tawakkal je driving...mmg rasa nk stop dr driving... takut yg amat...

Zura said...

haaahh..betul..kilat depan mata...rase mcm kena panah je kat tepi kete...nk berenti mcm takut tp pelan2 drive...

Lovely Bella said...

huhu smlm ujan jerk.... kaki den sempat smpai kat dlm umah.. hohohoh.. fuh..

Zura said...

hehehe...sempat jgak erk..nasib sempat...

AngahSayang2314 said...

memang pun zura semlam angah pun takut hujan lebat sangat

Tihara said...

salam singgah..same laa, kita pun akan ttp cermin ngan kain kalo ada kilat..tpt kita pun dah kuat dilanda hujan ribut skang ni..

Zura said...

tq tihara sudi singgah...dh nk pose nie musim hujan lah awal2 nie...