Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, January 3, 2011

Adakah Patut

Assalamualaikum.....


Dah lah kendong anak cm nie...nak masuk tepi pun tak bagi signal...bikin panas je...

Tujuan aku bukanlah nak mengaibkan sesapa tetapi sebagai peringatan kepada mereka² yang naik motor sambil bawak anak kecik...bende nie sebenarnya dari tahun lepas lagi aku dah nampak...hihi..macam kan lama je kan...baru 3hb....

Tengah² drive kete nak balik ternampak situasi nie...terkejut jugak tengok sebab mak budak nie cam tak pentingkan keselamatan anak kecik dia...serasa aku anak dia tue baru umur tak sampai setahun....tapi cara pegang macam budak tue dah umur 3 4 tahun...

Napelah di kendong anak tue di bahagian tepi...kalau terlepas cam mana...lepas tue plak aku ada kat belakang...haisssshhhh...mintak jauhkan lah...jangan jadikan alasan tiada kete untuk tidak mementingkan keselamatan diri...

>>>Even kalau berjalan kaki pun kena berhati²....
Blogger Templates

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

satu tu mgm bahaya
maybe ank dia meragam kot?1
nak bwk motor ni susah klu ade budak kecik n budak keick tu tgh meragam..
maafkanlah si mak tu..
dia tak sengaja mungkin
\takde mak nak bunuh anak sesia...
tgh kelam kabut..
mungkin tak ingat..
mungkin..

Zura said...

bape byk mungkin tue sidratul...pape pun mungkin si ibu ada alasan dia sendiri tp nmpak masa tue dia cm relax je...anak dia mmg tk meragam ape pun...

|| NaFiRaa || said...

haih~ beringat lah sebelom kena.. sama2 lah kita beringat..

chugie said...

dorang x sayang anak ke ek?

Ra-kun yang sendiRIAN said...

selamat tahun baru :)

Zura said...

tuelah nafira...sblm terkena...nti menyesal..

Zura said...

ntahlah zie...terlalu ambik ringan...

Zura said...

selamat thun baru jugak rian...