Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, November 2, 2009

Perempuan

Assalamualaikum...

Seorang perempuan...

1 - Mesti pandai memasak lauk pauk
2 - Mesti rajin mengemas
3 - Mesti pandai buat biskut raya
4 - Mesti pandai buat kek
5 - Mesti kenal jenis² rempah ratus
6 - Mesti kenal jenis² bahan kuih
7 - Mesti pandai membeli lauk pauk
8 - Mesti rajin mencuba pelbagai resepi
9 - Mesti rajin masuk ke dapur
10 - Mesti rajin memasak sblm di suruh

Itu antara sifat org ppuan...krg ade x ciri² kat atas tue...ade yg excellent bab² nie..ade yg sekadar th sikit² mcm aku...tp kan bilelah aku nk berubah th sume di atas tue...satu je sifat aku kat atas tue...no 2 tue..plg rajin...xyah suruh aku buat...

Sbb tue bile aku memasak kat dapur setelah di bebel oleh mak aku...adik beradik yg lain mulelah memerli aku...ibaratnye aku xpnah masuk dapur langsung...jahat tau...sbb tue klau kakak aku masak aku kemas...sbb dia suke memasak...



Free Signature Generator

7 comments:

NahDaTuLIzaH said...

erk...

aku tak pandai buat kueh raya

aku tak pndai buat kek

pendek kate byk aku xtau..camne ni???

Zura said...

samalah ko ngan aku...
sekapallah kite izah...hehehe...
xpe dh kwin esok kite study erk...hehehe

~ain said...

1 - Mesti pandai memasak lauk pauk (sikit2)
2 - Mesti rajin mengemas
(pun sikit2)
3 - Mesti pandai buat biskut raya
(pandai tapi kalau tengok resepi step by step laa)
4 - Mesti pandai buat kek
(oh.. yang ini fail)
5 - Mesti kenal jenis² rempah ratus
(ini pun macam nak fail je ni)
6 - Mesti kenal jenis² bahan kuih
(ini totally tak reti)
7 - Mesti pandai membeli lauk pauk
(ini pun selalu hubby je pi pasar)
8 - Mesti rajin mencuba pelbagai resepi (tak berapa sangat)
9 - Mesti rajin masuk ke dapur
(ini langsung tak.. tapi bila dah kawin ngenangkan laki, tuu je yang buat ahkak pi dapur)
10 - Mesti rajin memasak sblm di suruh (hahahhaha.. no komento)

~apa nak buat ni ek? heheh

Zura said...

bkn ape nk buat...ape nk jd lah kite nie kan...hehehhe

zh-ena said...

rempah ratus aku mmg tak kenal..kenal 2 3 jenis jea

Zura said...

hehehe..byk jenis rempah ratus nie...nama pun rempah ratus...

Zura said...
This comment has been removed by the author.