Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, November 30, 2009

Phone

Assalamualaikum....





Telefon alat komunikasi yg canggih d zaman ini...mcm² jenis design ade kat market...bentuk remote...bentuk calculator...bentuk sabun...bentuk daun...mcm²lah...silap ari bulan bentuk org pun ade kot...nk ke krg pakai kalau ade bentuk orang...

Nak tnye krg lah...krg suke org call krg hari² ke atau phone krg tue senyap sunyi je...atau krg sure suke kalau org yg krg suke tue call krg hari²...ini tuk org tgh bercinta elok sgtlah nie...atau krg mmg xalert psl phone....

Krg sendiri xth mana krg letak phone sbb balik je terus lempar hbag atas katil then x jenguk² pun hset...atau krg mmg suke silent kan ringtone...xnk d ganggu...atau krg akan alert bile ade emergency case je...

Time bile erk kte nie ambik th psl phone....sapa call...sapa send msg...bg yg suke dload lagu mmg akan belek ari²...atau game...sure ari² kena charges...atau sape yg suke bergayut selagi x meletop x berenti gayut...

Ada yg mmg jenis malas nk bercalling² nie terutama sekali nk tnye kabar...ada yg xsuke calling² tp suke bermsg²an...itu aku lah tue...hihiihi....bukan kedekut yerk tp malas lah nk merahkan telinga...panas je telinga nie...

Tapi sejak akhir² ini phone aku senyap sunyi je......diam je phone aku....xde org nk calling aku ke...hehehehhe....dasar pemalas nk call org ade hati nk tunggu org call...cittt...tp xberbunyi pun xbest gak kan...ape gune ade phone cm tue...



Free Signature Generator

8 comments:

Arief Arf said...

kalau call byk2 kali satu hari tu nanti rase semak la pulak..
msg2 byk2 pun bosan la..
zaman2 kecik2 dulu suke la..
hahaha

Diarihatiku1976 said...

masa cinta dulu dolu byk call.. la ni kureng dah ekk..

zh-ena said...

time bercinta mmg bergayut kat phone ajer la

tapi skang nie lebih suka call ajer malas nak msg2 nie..dh malas nak taip la hehehehehehe

Zura said...

ari2 pun bosan gak kan klau asik bercalling je...kedit pun melambung...

Zura said...

mase bercintalah plg byk bergayut...xkire siang ke malam ke...klau mase tido pun nk berckp

Zura said...

betul tue na..penat sbnarnye nk taip2 nie...

::alwaniamalini:: said...

kalo kredit banyak n bil tipon org len byrkan lehla nak gayut lame2 hihihih..

wani dlu masa awal2 berchenta memang hari2, doploh pat jam mesej. tapi skang dah 2thn lebih dah, kurangla sket aktiviti msg2 tu..xdela setiap saat dok msg je..

tp mmg xleh idup tanpa phone :)

Zura said...

hehehe...itulah panahan org bercinta..24 jam bergayut bermsgkan..