Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, March 12, 2011

Aku Sebuah Handset

Assalamualaikum....

Ini rupa handset aku sekarang tapi warna hitam...handset ke-4 sejak tahun 2004 aku mula guna handset...dah 2 tahun kot aku guna...

Tahu tak betapa berkuasanya handset nie pada zaman sekarang nie...banyak kegunaan handset...tapi boleh membawa kepada keburukan pada daya ingatan kita...manusia akan jadi kurang peka terhadap memori....

Napa aku cakap cam tue...sebab aku memang menggunakan semaksima function handset nie....terutama sekali hal² ingat mengingat....nak tahu nape...bila aku buat expenses aku akan set dalam phone untuk alarm menjerit pada masa yang aku kehendaki....

Contoh macam...aku akan rekod setiap keluar masuk duit belanja aku kat pc opis...kiranya aku ada buat budgetlah untuk personal cash flow aku....bila duit keluar aku akan terus masukkan memori dalam phone untuk transfer ke pc....takut lupa...

Lama kelamaan daya ingatan kita semakin turun....handset pun salah satu gadget untuk simpan nombor telepon...korang agak² korang hafal tak nombor telepon orang yang korang set tue...tak kan...aku pun...tak kuasa nak ingat..handset ada...hehehe...

Ini yang utama...handset aku jadikan alarm untuk bangun tido...dah tentulah hanset akan di letakkan sebelah kepala kan...sebenarnya tak elok tido berdekatan handset...boleh menjejaskan otak...tapi kalau tak letak sebelah...kang terlajak tido plak...

>>>Ada teknologi rugi wooo tak guna...hehehe...pape pun terpulang pada individu itu sendiri....
Blogger Templates

10 comments:

A N A K - A N A K K U said...

hahahaah tol tue, x elok especially utk bebudak..pepun canggihnya teknologi tu ttp ade baik dan buruknyer

Sharinginfoz said...

bagus guna handset secara optimum especially yang melibatkan perbelanjaan

ieda said...

aduhh mana nak hafal banyak2 no dik .. hp nie kira penyelamatlah kan .. akak tuu n71 dah setengah abad usia baru dpt pakai .. org lain dah jadikan hp kedua uuu huhuhu

ardinihumaira said...

sape nak lanje dni blackberry? hehe lariksssss

Redbloodsnow said...

hahahaha...tol tuh kak zura. setuju ssgt..hikss

Zura said...

kalau bebudak th lagi prah mah sbb drg nie lg expert dr kite...

Zura said...

harus tue sharinginfoz...nti org cakap xmaju kedepan plak..hehe

Zura said...

betul kak...tp kalau xde hset dulu siap ade satu buku no phone..bawak je kehulu ke hilir..hehe..okeylah tue kak..rezeki akak gune hset tue..

Zura said...

belanje blackberry...akak bg model blackberry jelah erk dini..hehhe

Zura said...

setuju kena tick like..hehehe..xde button likelah...