Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, March 9, 2011

Kesah Aku Dan Pos Opis

Assalamualaikum.....


Pict from google...

Sudah tiga hari aku dok jadi tetamu post opis...sebab nak uruskan sesuatu...tapi punyalah berjerih aku nak selesaikan urusan aku...punyalah ramai umat nabi Muhammad yang sama² tujuan macam aku...

Kalau tak salah ari nie ari last kena bayar samankan...lepas kerajaan lanjutkan 10 hari lagi...so pada mereka² yang ada outstanding saman...barulah gelabah nak settlekan saman...tapi aku pegi atas urusan lain....

Kelmarin aku sampai je...aku tengok ramai jugak orang tengah menunggu kat luar...mostlynya lelakilah...dah tengok cm tue aku takdelah masuk...nampak jugak kelibat manusia dalam pos opis tue sampai berdiri²...sure penuhnye...teruslah aku balik opis...

Bayangkan semalam aku tekan je button mesin nombor giliran...aku dapat 2261...masa nie nombor yang tgh buat urusan baru 2211...lagi bape lama harus aku tunggu...ade sorang kakak tue sempat ambik anak sekolah lagi...

Ari nie aku tekan lagi button mesin tue..tak kenal erti serik....hehe...nombor aku 2063...mase nie nombor kaunter 2008...aduuiiyayyy...bape lama lg dah...semalam aku pegi lunchtime...tapi ari nie aku pegi 0845 sebab post opis bukak 0830...ingat taklah ramai orang...

Last last aku pegi maybank....aku bagi nombor aku kat adik sebelah aku tue...padahal jarak nombor aku ngan dia 3 nombor je....itulah kesah aku pegi post opis yang menyakitkan hati...
Blogger Templates

14 comments:

ardinihumaira said...

dni pon sakit ati gak rini.. g jam 9 tapi tak settle2 sampai jam 12.30... myampah.. lembap... asik offline bagai sampai riuh rendah kaunter tu

Amy Syaquena said...

sebab tue amy x suka gi pejabat pos.semua soh hubby yang uruskan

A N A K - A N A K K U said...

hehehe pos opis skrg dah mcm kedai serbaguna...semua boleh..tue y ramai og

Zuwairi Aiman said...

system yg kita pakai ni masih banyak fault

AngahSayang2314 said...

sabar...sabar... semua tue kena banyak sabar.. yer.. kenapa tak online???

ieda said...

nie ada tips dik .. mcm nie kalau dpt no jauhkan .. tunggu dulu takut yg no2 lain org dah x tunggu , mereka x daya tunggu dan terus balik .. masa tu bila no yg x der org tu kuar , adik gi lah kaunter .. haaa akak selalu buat gituu sbb akak tahu org x kan menunggu lama .. kannn dah jimat masa .. ekekkek

akak ingat akak sorang jer buat .. rupenya ada jugak org lain buat mcm tuu :))

Zura said...

mak ai dini..boleh goreng nasi lagi tue..

Zura said...

mcm akak nie amy..sume sendiri kena settlekan tp urusan yg nie mmg sendiri kena settlekan..

Zura said...

itu yg buat pos opis makin sesak mah..

Zura said...

ntahlah zuwairi...ada baik dan ada kelemahannye..

Zura said...

xbleh online angah sbb kena buat sendiri..kena pegi sendiri ngadap org bank..

Zura said...

erk...boleh cm tue ye kak..haha..bleh guna jugak tips nie...

Redbloodsnow said...

huhu..lame tu if nk nunggu kan. biasa lah tu. zie klo tgk pos opis penuh kan...tak kuasa zie nk tggu. blah teros...haha

Zura said...

sbb lama tu yg akak blah...tp ingatkan adelah miracle...hehehe