Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, March 18, 2011

Rasukan Raja Lawak 5

Assalamualaikum.....

Gandingan Zizan ngan Johan begitu menjadi...tak de dorang tak meriah Raja Lawak nie....

Pada mulanya aku memang tak layan Raja Lawak nie...sebab aku rase peserta dia kebanyakannya syok sendiri...dan ada kalanya aku jadi malu plak bila dorang buat lawak tapi aku tak boleh nak gelak...

Tak semua peserta tak berbakat...kalau tengok dari season satu Zizan dan Johan antara pelawak yang memang hebat...sampai kehari nie pun lawak dorang memang buat aku tak kering gusi gelak walaupun dorang tak menang...

Season 2 Nabil...Nabil pun berbakat jugak.....sampai di nobat Artis Paling Popular anjuran Berita Harian tahun bape ntah...aku lupa...lawak² dia pun spontan...kalau bergandingan dengan Johan & Zizan pun boleh jadi meletop....

Season 3 pelawak berkumpulan Sepah menjuarai Raja Lawak....Sepah pun okey jgak....kalau tak, tak de lah dorang ada drama lalalitamplom....tapi season 4 kumpulan Kecik menang....yang nie memang aku tak tengok dan tak tahu selawak mana dorang nie....

Kalau season sebelum nie aku just tengok mana yang orang cakap kelakar je...lepas tue tak de lah mengadap week to week...banyak nya aku skip² je tengok...TAPI season 5 nie aku ngadap week to week...terlepas aku tengok u tube..

Tak tahulah aura RL5 nie begitu merasuk aku tengok...abang aku cakap peserta kali nie memang dah belajar dr yang lepas...first week lagi dah boleh buat orang gelak...kalau dulu abang aku cakap 1st week hambar je...nak gelak pun sebab kesian...

Peserta kegemaran aku surelah R2..suka lawak dorang yang selambar dengan muka toye si Rahim tue...buat aku tak boleh lupa lawak dia dari minggu pertama lagi....Man pun boleh tahan jugak kreatif dia....Balas...???

Balas pun okey jugak tapi kawan aku Imah tak suka Balas...kahkahkah...aku kelakar tengok muka yang badan besar tue...kelakarlah muka dia...aku harap member aku Imah akan mengundi kumpulan Balas nie...kahkahkahkahkah...

>>>Jom kite tengok sapa juara RL5 malam nie...
Blogger Templates

10 comments:

wahida said...

dulu mmg x layan RL ni...tapi utk season 5 belajar utk tgk sbb ramai yg cakap klaka...mmg klaka la dorang ni...nyesal x tgk awal2..heheh...

Amy Syaquena said...

Amy suka tengok raja lawak sebab zizan dan johan je hehe...lawak dorang real x di buat2

atty's said...

kty tgk raja lawak pun sbb zizan ngn johan..

Ati Masrif said...

tak sempat tgk raja lawak

tapi memang minat dgn zizan dan johan

tapi nk muntah tgk muka nabil :P

|| NaFiRaa || said...

x pernah ikut rancangan RL nih sebab nye kat umah xde astro.. rugi jek rasa..hehehe

Zura said...

sy pun kak...mana layan tp RL5 nie mmg kelakar..

Zura said...

itu tak di nafikan amy...

Zura said...

xde drg xseri raja lawak kan kty...

Zura said...

asal nk muntah kak...sbb kontroversi dia ke..hehe

Zura said...

kite pun tumpang umah mak je nafira..kalau xmmg xdpt tgk pun...